середа, 21 серпня 2019 р.

Мед у сотах - гарна справа,
на здоров'я людям, на добро!

Дегустаційна хвилинка До Дня пасичніка
На Спаса християни відзначають Преображення Господнє, яке в народі називають Яблучний Спас. За традицією в церквах освячують яблука й мед, адже серпень - це пора викачування меду із вуликів.
День пасічника України щороку відзначається 19 серпня. Бджолярів з давніх-давен шанували на українській землі. Протягом сторіч виготовлення меду з кропіткого ремесла перетворилося на справжнє мистецтво. Його секрети відкриваються лише дбайливим і працьовитим.Це своєрідне свято-ярмарок. Традиційно його відзначають шумно і весело. Так само, в день пасічника згадують Петра Прокоповича і Миколу Вітвіцького, які були першими відомими людьми в цій справі.Найприємнішим моментом святкування є, звичайно ж, дегустація меду.
Ми також приєдналися до цього свята і пригощали читачів смачним і ароматним медом.
Мед на столі – радість у господі. З ним українці відзначають свята, частують гостей, лікують недуги. Старовинні рецепти медових страв є безцінною реліквією, яку ми маємо берегти для нащадків.

Немає коментарів:

Дописати коментар